Boek
Nederlands

Kerst aan Willow Lake

Susan Wiggs (auteur), Joost Poort (vertaler), Canisia Campo (vertaler)
Een gescheiden vader zorgt in de vakanties voor zijn zoontje; als zijn familie besluit de feestdagen bij hem door te brengen, nodigt zijn zus een vriendin van haar uit.
Titel
Kerst aan Willow Lake
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Joost Poort Canisia Campo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Candlelight Christmas
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
224 p.
Aantekening
Bevat ook een kortverhaal : Een schaatsje in zilver (oorspronkelijke titel van het kortverhaal : The St. James affair)
ISBN
9789402713763 (paperback)

Besprekingen

Een bundeling van een roman en een kort verhaal over kerst en liefde. De roman ‘Kerst aan Willow Lake’ gaat over de gescheiden Logan O’Donnell. Hij ziet zijn zoontje minder dan hij zou willen. Ondanks dit gelooft hij nog in de liefde. Hij nodigt zijn hele familie uit voor de kerst. Zijn zus neemt haar vriendin Darcy mee. Zij wil, na bedrogen te zijn, geen relatie meer, maar ze vindt Logan aantrekkelijk. Kan hij haar hart voor zich winnen? Daarna volgt het korte verhaal ‘Een schaatsje van zilver’. Daarin heeft Tony Fiore jaren geleden verlaten op kerstavond. Deze kerst loopt ze hem weer tegen het lijf. Heeft hij een verklaring voor wat hij gedaan heeft? In vlotte, zeer toegankelijke stijl geschreven. Susan Wiggs (1958) is een internationaal bekende Amerikaanse (roman)schrijver. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van 'De Avalon-serie'. Heruitgave.*

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie ja…Lees verder op Wikipedia