In een wereld waar vluchtelingen op zoek zijn naar hun plaats in de samenleving vinden we de student Mustafa Shaoui. Tegen wil en dank wordt hij meegesleurd door een maalstroom van gebeurtenissen. Beschuldigd van terrorisme en verstoten door zijn familie moet hij kiezen tussen goed en kwaad. Een keuze die niet eenvoudig is en waarvan de gevolgen verder reiken dan zijn eigen bestaan.
Onderwerp
Vluchtelingen, Politie
Titel
Cell
Scenarist
Sytse S. Algera
Illustrator
Przemyslaw Klosin Juan Alarcón
Taal
Nederlands
Uitgever
Alphen aan den Rijn: Comicwatch, [2019]
47 p. : ill.
ISBN
9789492865182 (paperback)

Over Sytse S. Algera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Sytse S. Algera (1967) is een Nederlands stripauteur, uitgever, tolk en is werkzaam bij de Nederlandse politie. Algera woont in Alphen aan de Rijn. Bekende actiestrips van Algera zijn "De Vries" en "Lemuria"

In zijn jeugdjaren las Algera bij voorkeur strips zoals de Eppo en de Amerikaanse strips Spiderman, Batman en de in 1992 uitgebrachte serie Magnus the Robot Fighter. Voordat hij zelf strips ging schrijven, schreef hij over of vertaalde hij strips. In zijn strips komen thema's voor die hem persoonlijk bezighouden en maatschappelijke problemen zoals vluchtelingen en loverboys. In de strips komen herkenbare locaties voor zoals het Vredespaleis in Den-Haag, ING-gebouw in Amsterdam of de van Brienenoordbrug in Rotterdam. Algera's ervaringen als politieagent in Den-Haag, dienden als bron voor zijn strips 24/7. Sytse Algera werkt o.a. samen met de Patrick Van Oppen, Fred de Heij, Ger Apeldoorn, Dick Heins en Ed van de Linde en Gerrit Willemse. Algera's st…Lees verder op Wikipedia