Boek
Nederlands

Die gave Grieken

Terry Deary (auteur), Martin Brown (illustrator)
+1
Die gave Grieken
×
Die gave Grieken Die gave Grieken
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Die gave Grieken
Auteur
Terry Deary
Illustrator
Martin Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The groovy Greeks
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 1998
158 p. : ill.
ISBN
90-206-0502-X

Besprekingen

Dit boekje geeft voor leerlingen van de onderbouw van de middelbare school een komische kijk op de antieke Griekse geschiedenis, godsdienst en levensgewoonten. Het zegt dat te vertellen wat de leraar overslaat, maar geeft in feite een verhaal over diverse aspecten van de antieke Griekse samenleving gezien door de verbaasde ogen van een moderne puber die allerlei Griekse gewoontes maar raar en bizar vindt. Het boekje is leuk opgezet met komische strips, testjes en puzzels, levendig vertelde verhalen (met een nadruk op het bizarre) en leuke zwart-witte tekeningen. Allerlei aspecten van de Griekse geschiedenis en levenswijze komen aan de orde: goden, oorlog, Atheners, Spartaanse gewoonten, de Olympische spelen, leven, eten en sterven etc. Het enige probleem is dat de Nederlandse vertaling minder leuk is dan het Engelse origineel. De vele Engelse woordgrapjes zijn natuurlijk bijna onvertaalbaar, maar daarnaast is de vertaling in het algemeen niet slecht maar wel een beetje braaf vergeleke…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia