Boek
Nederlands

Carnaval in Venetië

Thea Stilton (auteur), Sandra Verhulst (vertaler), Barbara Pellizzari (illustrator)
De Thea Sisters zijn door Italiaanse vrienden uitgenodigd om carnaval te komen vieren. Ze genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Maar dan worden er ineens allerlei onderdelen van de carnavalkostuums gestolen. Voorlezen aan met name meiden vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Venetië, Carnaval
Titel
Carnaval in Venetië / Thea Stilton ; ill. en kaarten Barbara Pellizzari, Flavio Ferron, Giovanna Ferraris [e.a.]
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Sandra Verhulst
Illustrator
Barbara Pellizzari Flavio Ferron Giovanna Ferraris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Carnevale a Venezia
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
180 p., [36] p. puzzels, spelletjes en knutselideeën : ill.
ISBN
9789085924548 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters, bestaande uit vijf muizenvriendinnen die leerling zijn van Thea Stilton, reizen dit keer af naar Venetië. Ze zijn door Italiaanse vrienden uitgenodigd om carnaval te komen vieren. Ze genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Maar dan worden er ineens allerlei onderdelen van de carnavalkostuums gestolen. Wie zou hierachter kunnen zitten. Eénenwintigste deel van serie 'Thea Sisters'*. Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde. Voorin een karakterbeschrijving van de zes vriendinnen. Achterin en tussendoor heldere informatie over carnavalkostuums en enkele weetjes over Venetië. Vervolgens een aantal quizvragen, puzzels en recepten van Venetiaanse desserts. Voorlezen aan met name meiden vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia