Boek
Nederlands

De Choco Cup

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Caterina Giorgetti (illustrator)
Een vriend van Paulina nodigt de Thea Sisters uit voor een bezoek aan zijn chocoladefabriek Choco Loco in Ecuador. Choco Loco maakt kans de felbegeerde Choco Cup te winnen, maar iemand probeert dat te voorkomen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ecuador, Chocolade
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una cascata di cioccolato!
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2017
176 p., [24] p. puzzels, spelletjes en knutselideëen
ISBN
9789085923961 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters, bestaande uit Thea Stilton (zus van Geronimo) en haar vijf muizenvriendinnen, reizen dit keer af naar Ecuador. Paulina heeft namelijk ontdekt dat haar oude vriend Antonio daar zijn droom heeft gerealiseerd en een chocoladefabriek is begonnen. Antonio nodigt de Thea Sisters uit voor een bezoek aan zijn succesvolle fabriek. Dan blijkt dat iemand probeert te voorkomen dat Choco Loco de felbegeerde jaarlijkse Choco Cup wint. De Thea Sisters zijn vastbesloten de saboteur te ontmaskeren, en leren tegelijkertijd van alles over chocolade. Twintigste deel van de Thea Sisters. Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde. Voorin een karakterbeschrijving van de zes vriendinnen. Achterin en tussendoor heldere informatie over chocolade en enkele weetjes over Ecuador. Vervolgens een aantal quizvragen, puzz…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia