Boek
Nederlands

De jacht op de zwarte tulp

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Barbara Pellizzari (illustrator)
+1
De jacht op de zwarte tulp
×
De jacht op de zwarte tulp De jacht op de zwarte tulp
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Violet is voor een schildercursus in Amsterdam. Als de vader van een van haar medecursisten spoorloos verdwijnt, roept Violet de hulp in van de andere Thea Sisters. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De jacht op de zwarte tulp
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Barbara Pellizzari Daniele Verzini Chiara Cebraro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sulle tracce del tulipano nero
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
211 p. : ill.
ISBN
9789085923398 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters (zes vriendinnen) komen naar Nederland om een mysterie op te lossen dat alles te maken heeft met een tulp. Violet is voor een schildercursus in Amsterdam. Als de vader van een van haar medecursisten spoorloos verdwijnt, roept Violet de hulp in van haar vriendinnen. Negentiende deel van de Thea Sisters. Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een * aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde. Voorin een karakterbeschrijving van de zes vriendinnen. Achterin en tussendoor heldere informatie over Nederland en Nederlandse tradities. Vervolgens een aantal knutselopdrachten, een quiz en recepten die allemaal met Rusland te maken hebben. Voorlezen aan met name meiden vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia