Boek
Nederlands

De Thea Sisters in gevaar!

Thea Stilton (auteur), Barbara Pellizzari (illustrator), Davide Turotti (illustrator)
De studenten van Topford College, waar de Thea Sisters studeren, doen mee aan een survivaltocht in de natuur. Daarbij komen ze voor grote uitdagingen te staan. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Thea Sisters in gevaar!
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Davide Turotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Tea Sisters in pericolo!
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
118 p. : ill.
ISBN
9789054617938 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters zijn vijf muizenvriendinnen afkomstig uit verschillende werelddelen. In dit deel gaan de muizen van het Topford College op survival. Auteur Thea Stilton is zogenaamd de zus van Geronimo Stilton (meervoudig winnaar Nederlandse Kinderjury). Beiden schrijven zij succesvol over gepersonifieerde muizen die kleine avonturen meemaken. Centraal staan de statische karakters van de muizen, waarbij niet wordt nagedacht over het eigen gedrag. Het duidelijke verschil tussen goede en slechte muizen maakt het boek voorspelbaar en overzichtelijk voor de lezers. Opvallende typografie: woorden zijn uitgelicht en in verschillende, vaak bijpassende lettertypen weergegeven. De regels zijn niet rechts uitgelijnd. Deze combinatie maakt het boek geschikt voor het Makkelijk Lezen Plein en specifiek voor dyslectici. Het ongekende succes van de series van Geronimo en Thea Stilton is niet te danken aan de kwaliteit van de verhalen, maar aan de levendige en verzorgde uitstraling. Bovendien is het …Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia