Boek
Nederlands

Diefstal op de Oriënt Express

Thea Stilton (auteur), Sabrina Ariganello (illustrator), Jacopo Brandi (illustrator)
De Thea Sisters reizen met de Orie͏̈nt Express naar Istanboel. Ze gaan een kostbare trouwjurk terugbrengen naar een museum. Maar onder de beroemde reizigers bevindt zich een dief. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Diefstal op de Oriënt Express / tekst Thea Stilton ; ill. Sabrina Ariganello, Jacopo Brandi, Elisa Falcone ... [et al.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Sabrina Ariganello Jacopo Brandi Elisa Falcone
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Mistero sull'Orient Express
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
179 p., [45] p. : ill.
ISBN
9789054617952 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters reizen mee met de Oriënt Express om een zeer kostbare trouwjurk terug te brengen naar het Topkapi museum in Istanboel, waaruit die jaren geleden gestolen is. Er reizen een heleboel sterren en vips mee. Maar onder hen is een dief die de trouwjurk wil stelen. Tiende deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen en staan er allerlei korte stukjes informatie tussen het verhaal door, over bv. de Oriënt Express en de jaren twintig. Achterin enkele bladzijden over Istanboel en een heleboel puzzels en weetjes. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bladzijden van het boek. Een populaire uitgave die meisjes zeker zal aan…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia