Boek
Nederlands
Prinses Elin gaat op zoek naar de andere afstammelingen van de prinsessen van de vijf Grote Rijken. Samen kunnen ze de Duistere Heer Ivarr verslaan en de vrede terugbrengen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Elin
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Carla Debernardi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Astrid
Uitgever
Mechelen: Bakermat, © 2019
287 p. : ill.
ISBN
9789085925354 (hardback)

Besprekingen

Onder de namen Geronimo Stilton en Thea Stilton schrijft een uitgebreid schrijversteam verschillende series over de muizenfamilie. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie ‘Prinsessen van de Dageraad’. Ivarr heeft door oorlogen veel verwoest in de Vijf Rijken. De prinsessen van de Vijf Rijken zijn er niet meer, maar er zijn wel afstammelingen en die kunnen de vrede terugbrengen in de Vijf Rijken. In dit deel zoekt prinses Elin de andere afstammelingen en ze vraagt ze om met haar mee te gaan. Voor twee afstammelingen is meegaan een persoonlijk dilemma, die ze opvallend snel overwinnen. Intussen probeert Ivarr, met zware stormen of gevaarlijke wezens, te voorkomen dat de missie van Elin slaagt. Het verhaal leest vlot, maar sommige delen halen de vaart eruit en voegen weinig toe aan de plot, bijvoorbeeld hoe Ivarr de ijsdraken verzorgde. Het verhaal eindigt met een cliffhanger. De vormgeving is vergeleken met de bekende drukke, kleurrijke stijl veel ingetogener. De tekst staat centraa…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia