Boek
Nederlands
De zes prinsessen van de Dageraad zijn verenigd. Onder leiding van Zeezwerfster Nemis gaan ze op reis om de Duistere Heer Ivarr te verslaan, maar ze krijgen onderweg veel tegenwerking. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Nemis
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Carla Debernardi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nemis
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
287 p. : ill.
ISBN
9789059248533 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel van een serie over de Prinsessen van de Dageraad. In het eerste deel, ‘Elin’* (2019), ging Elin op zoek naar afstammelingen van de Prinsessen van de Vijf Rijken. Nu proberen zes afstammelingen onder leiding van Nemis samen de toren in het rijk van Ivarr te bereiken. Ze willen hem verslaan en de vrede terugbrengen in de Vijf Rijken. De zes afstammelingen krijgen te maken met veel tegenwerking: hulpvaardige personen blijken hen helemaal niet te willen helpen, mensen die de missie te gevaarlijk vinden, proberen hen op andere gedachten te brengen, desnoods door ze met geweld mee naar huis te nemen en monsterlijke wezens proberen hen te grijpen als ze te dicht in de buurt komen. Gelukkig kunnen de zes zichzelf goed verdedigen en ontmoeten ze ook mensen die hen wel echt willen helpen. Opnieuw een spannend fantasieverhaal; de tekst leest vlot en de gedetailleerde illustraties in grijstinten sluiten goed aan bij het verhaal. Geschreven door het team dat schrijft onder de namen Ger…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia