Boek
Nederlands
De beroemde Toprock Boys komen naar Topford College. Zanglerares Merel organiseert een talentenjacht, waarvan de winnaar mag zingen in het voorprogramma. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Zing je gek!
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Caterina Giorgetti
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La strada del successo
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, copyright 2023
118 p. : ill.
ISBN
9789464019261 (hardback)

Besprekingen

Op naar de top is deel zeven uit de reeks ‘Thea Stilton: het leven op Topford’. Deze reeks vertelt de belevenissen van vijf vrouwtjesmuizen, de Thea Sisters, op Topford College, en is een meer op meisjes gerichte spin-off van de ‘Geronimo Stilton’-boeken.
In Op naar de top komt de bekende band Toprock Boys naar Topford College. Op het college wordt er een talentenjacht georganiseerd en de beste act wordt het voorprogramma van de jongensgroep. De Thea Sisters doen mee en winnen de wedstrijd, ondanks de sabotage door hun arrogante, verwende rivale Vanilla van Vissen. Tegelijkertijd verzoent zanglerares Merel zich met haar jeugdliefde, de huidige producer van de Toprock Boys.
De plot van Op naar de top heeft dus niet veel om het lijf: meer dan een reeks meisjesboekenclichés (vriendschap, jongens en verliefdheden, de bitchy rivale) is het niet. Waar de boeken van Geronimo Stilton nog amusante elementen boden zoals avonturen in verre landen of bladzi…Lees verder
De Thea Sisters, vijf studentes, zijn fan van Thea Stilton, journalist bij 'De Wakkere Muis’, de krant van Muizeneiland. Deze ‘muizinnen’ zitten op het Topford College waar allerlei zaken zich afspelen waar vrouwelijke studenten zich mee bezighouden. De vijf worden aan het begin van het boek voorgesteld. Behalve hun muizensnuitjes doet niets denken aan een dier; hun kleding, omgeving en belevenissen zijn die van meisjes op een Amerikaans college. Wel wordt 'kop' gezegd in plaats van 'hoofd'. Het verhaal over een talentenjacht is oppervlakkig en de stijl is matig. Bijzonder is de lay-out: op de stevige bladzijden heeft de tekst veel ruimte; veel woorden en soms hele zinnen zijn in kleur en in een verschillend, vet en groot lettertype gedrukt. De veelkleurige tekeningen zijn stripachtig. Een plattegrond van het eiland en van het collegeterrein ondersteunen het verhaal. Het roze omslag toont een groep rockende muizenmeisjes. Deze uit Italië afkomstige populaire serie 'Het leven op Topfor…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia