Lettertype dyslexie
Nederlands

Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba

Tosca Menten (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba
×
Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba

Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dummie wil beroemd worden en doet mee aan een wedstrijd. Goos gaat op zoek naar een machtig beeldje dat Dummie misschien kan helpen.
Onderwerp
Mummies ; Egypte
Extra onderwerp
humor
Titel
Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, © 2021
285 p. : ill.
ISBN
9789463245043 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als Dummie beseft dat hij nooit in de voetsporen van zijn vader zal treden die vierduizend jaar geleden farao in Egypte was, besluit hij in ieder geval net zo beroemd te worden. Hij gaat meedoen aan een ‘koninklijke’ schilderwedstrijd. Ondertussen kan Goos het idee maar niet loslaten dat een mysterieus beeldje – de sfinx van Shakaba – Dummie kan helpen zijn oude gezicht terug te krijgen en een echte jongen te worden. Maar hoe moet hij dat aanpakken? Derde boek met belevenissen van Dummie de Mummie, zijn beste vriend Goos en vader Klaas. Spannend en vlot leesbaar verhaal, boordevol dialogen die zinderen van levenslust, grappige invallen, ideeën en impulsief gedrag. Knap aaneengesmeed tot een afwisselend geheel, waarin onvoorwaardelijke vriendschap, betrokkenheid en humor een belangrijke rol spelen. Het taalgebruik is treffend en speels. De auteur weet de eigenschappen en emoties van de hoofdfiguren goed weer te geven. Rake illustraties (inkt, ecoline) in grijstinten van diverse afmetin…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee