Boek
Nederlands

Een jonge prins in het oude Egypte

Tosca Menten (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Een jonge prins in het oude Egypte
×
Een jonge prins in het oude Egypte Een jonge prins in het oude Egypte

Een jonge prins in het oude Egypte

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Darwishi (Dummie de Mummie voordat hij een mummie werd) is een prins in het oude Egypte. Samen met zijn vriend Noezi beleeft hij de wildste avonturen. Maar dan moet hij ineens van alles leren omdat hij later koning zal worden. En daar heeft Darwishi helemaal geen zin in. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mummies ; Egypte
Titel
Een jonge prins in het oude Egypte
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, 2020
218 p. : ill.
ISBN
9789000373918 (hardback)

Besprekingen

Dummie de Mummie is weer terug, ditmaal - in het kader van het thema geschiedenis - met een terugblik op Dummie's jonge jaren. Voordat hij een mummie werd, was Dummie immers een jonge prins in het oude Egypte. In dit deel 0 maken we kennis met prins Darwishi en zijn beste vriend Noezi. Samen beleven ze de wildste avonturen. Zo komen ze tijdens het zwemmen en vissen in de Nijl gevaarlijke nijlpaarden tegen, of hangen ze rond in de werkplaats van Noezi's vader, een goudsmid. Alles verandert echter zodra Darwishi's opa overlijdt. Zijn vader wordt koning, en van hem wordt verwacht dat hij zich gedraagt als de kroonprins die ooit de titel zal overnemen. Darwishi ziet dit absoluut niet zitten en bedenkt samen met Noezi een plannetje om hier onderuit te komen. Wederom een heerlijk weglezend verhaal in de wereld van Dummie, waarbij we kennis maken met het jongetje dat later Dummie wordt terwijl hij nog leeft, lang geleden, als prins in Egypte. Sympathiek, grappig, spannend en innemend; terwij…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee