Boek
Nederlands

Kereltje Kareltje wordt beroemd

Tosca Menten (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Kereltje Kareltje wordt beroemd
×
Kereltje Kareltje wordt beroemd Kereltje Kareltje wordt beroemd
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijdens een feestweek in het dorp doet de klunzige Kareltje mee aan de grote talentenjacht. Dit is zijn kans om beroemd te worden. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Kereltje Kareltje wordt beroemd / Tosca Menten ; met ill. van Jeska Verstegen
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, 2007
124 p. : ill.
ISBN
9789000037544

Besprekingen

Kereltje Kareltje wordt beroemd is het derde boek over het ondernemend jongetje Kareltje, dat samen met zijn vriendinnetje Sas allerlei uitdagingen aangaat. Dat leidt vaak tot grappige situaties. De ouders van Kareltje zijn meestal afwezig, maar opa is er wel altijd om Kareltje te steunen bij diens wilde plannen.

In dit boek staat de feestweek centraal die in het dorp van Kareltje georganiseerd wordt. Er vindt een rommelmarkt plaats en er is een kermis, maar de belangrijkste gebeurtenis is zeker wel de talentenjacht. Eerst verzamelen Kareltje en Sas oude spullen bij de mensen in de straat, ze durven zelfs bij de altijd zeurderige mevrouw Pruik langs gaan. De verkoop op de rommelmarkt wordt een groot succes. Maar dan wil Kareltje meedoen aan de talentenjacht. Omdat hij niet echt kan zingen of een instrument bespelen, besluit hij er zelf een te maken. Op de rommelmarkt verzamelt hij allerlei instrumenten en uiteindelijk speelt hij helemaal alleen een heel orkest. De hoofdp…Lees verder
De eerste week van de grote vakantie is een feestweek in het dorp waar Kareltje woont. Alle kinderen worden uitgenodigd mee te doen aan de verschillende activiteiten die er zijn, zoals de rommelmarkt, de wedstrijd straattekenen en de goochelshow. Het hoogtepunt van de week is de grote talentenjacht. De winnaar mag in een echte limousine door het dorp rijden. Dat wil Kareltje wel! Hij besluit mee te doen met zijn eigen 'orkest', maar dat vergt wel de nodige oefening. Na 'Kereltje Kareltje' en 'Kereltje Kareltje en het boomvlot'* wederom een leuk en humoristisch verhaal over de avonturen van Kareltje en Sas, nu tijdens de feestweek. Met voorin een introductie van de belangrijkste personages door Kareltje zelf getekend en geschreven, een inhoudsopgave en de uitnodiging voor de feestweek. Korte hoofdstukken; zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel; een ruime interlinie en het grote lettertype zorgen voor een ruime bladspiegel. De grappige, karikaturale zwart-witte pentekeningen verleve…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee
  • 2011: winnaar eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor Dummie de Mummie en de gouden scarabee.
  • 2011: winnaar Pluim van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties