Boek
Engels

Insurgent

Veronica Roth (auteur)
Na de dood van haar ouders moet Tris nog harder vechten om te overleven als de strijd tussen de verschillende facties losbarst. Tweede deel in de Divergent trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Keuzes
Titel
Insurgent
Auteur
Veronica Roth
Taal
Engels
Editie
34
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, 2012
525 p.
ISBN
9780007442928 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Tris piekert over de dood van haar ouders en over de vriend die ze, uit zelfbehoud, moest doodschieten. Met haar vriendje Tobias en anderen vlucht ze naar de Amity-factie, maar door de neutraliteit van deze partij moeten ze vertrekken. De opgekomen zesde partij, de factielozen, wil de strijd aangaan met Erudite, de factie die over geheime informatie beschikt. Achter Tobias’ rug om sluit Tris een deal met zijn gehate vader. In dit tweede deel van een trilogie, dat naadloos aansluit op het eerste deel* (ook vertaald in het Nederlands**) gebeurt erg veel. Vrienden worden vijanden en andersom, er zijn geheimen en verraad, onverwachte personages met een eigen agenda en onverwachte bondgenoten. De dappere Tris houdt zich staande in een wereld die moeilijk te begrijpen is. Wel krijgt ze inzicht in wat ‘divergent’ betekent. Ook de overige karakters ontwikkelen zich verder. Er is veel actie, geweld en dood en de scènes waarin op Tris wordt geëxperimenteerd door Erudite zijn heftig. Het verhaal…Lees verder

Over Veronica Roth

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle Media TV

Veronica Roth (New York, 19 augustus 1988) is een Amerikaanse schrijfster.

Roth is vooral bekend van de Divergent-trilogie, bestaande uit Divergent (Inwijding), Insurgent (Opstand) en Allegiant (Samensmelting).

Bibliografie

De Divergent-trilogie:

  • Divergent (2011), Inwijding (2012)
  • Insurgent (2012), Opstand (2012)
  • Allegiant (2013), Samensmelting (2014)

Werken gerelateerd aan Divergent:

  • The World of Divergent: The Path to Allegiant (2013)
  • Four: A Divergent Story Collection (2014), Het verhaal van Four (2014), dient als proloog op de trilogie

Verder:

  • Carve the Mark (2017)
  • The Fates Divide (2018)