Boek
Nederlands

Mee met de pakjesboot

Vivian Den Hollander (auteur), Mies Van Hout (illustrator)
+1
Mee met de pakjesboot
×
Mee met de pakjesboot Mee met de pakjesboot
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Duleke wordt door de wind meegenomen en belandt op de pakjesboot van Sinterklaas. Ze mag blijven en meehelpen met pepernoten bakken en cadeautjes inpakken. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mee met de pakjesboot
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Mies Van Hout
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
24 p. : ill.
ISBN
9789021672229 (hardback)

Besprekingen

Duleke kan nauwelijks wachten op de komst van Sinterklaas en gaat kijken in de haven of ze hem al ziet komen. Maar dan wordt ze opgetild door een sterke windvlaag en zweeft ze door de lucht, over de zee tot in de boot van Sinterklaas. De Pieten brengen haar naar Sinterklaas, die haar verwelkomt. Duleke kijkt haar ogen uit en helpt allerlei Pieten met hun taken: ze bakt pepernoten, pakt cadeautjes in en doet mee aan de pietengym. Zij kijkt ook rond op zoek naar de zachte hond met lange oren die ze graag wil hebben, maar ziet die nergens. Veel te snel vaart de boot de haven binnen waar Dulekes ouders haar bezorgd staan op te wachten. Eenmaal thuis kijkt het meisje uit haar raam op zoek naar Pieten. Tot 5 december, dan klopt er eindelijk iemand op de deur en daar op het mat zit het hondje dat ze zo graag wou.
Dulekes belevenissen zijn een fantasie die veel kinderen koesteren, wie wil er immers niet meevaren met Sinterklaas en de Pieten, omringd door snoep en cadeautjes? Het boek is …Lees verder
In het stormachtige weer dat het in de sinterklaastijd is, wordt het meisje Duleke meegenomen door de wind en belandt ze op de pakjesboot. Ze mag blijven en meehelpen met pepernoten bakken en cadeautjes inpakken, in een hangmat slapen en met pietengym meedoen. Als de boot aankomt, gaat ze met haar wachtende moeder mee naar huis om alle traditionele dingen mee te maken tot ze op 5 december eindelijk de felbegeerde knuffel krijgt. Aantrekkelijk en sfeervol sinterklaasboek met een gezonde dosis humor, fantasie en mysterie (de vraag of het een droom is blijft onbeantwoord) zonder te breken met de algemeen bekende gewoontes van deze traditie. Stevig uitgevoerd vierkant boek met op de rechterbladzijde steeds een bladvullende situatieschets in met verf ingekleurde pentekeningen van de gerenommeerde illustratrice van o.a. 'Bang mannetje' en 'Vrolijk'. Op de linkerbladzijde een duidelijk en begrijpelijk hoofdstuk voor kleuters en nog iets oudere gelovigen. Een originele aanwinst in de sinterkl…Lees verder

Mee met de pakjesboot

Wanneer Duleke in de haven gaat kijken of de stoomboot van Sinterklaas al in aantocht is, wordt ze door een ferme rukwind opgetild. Met haar parapluutje in de hand vliegt ze over de kade en over de boten in de haven, maar ook steeds verder weg over zee. Tot haar parapluutje blijft vasthangen aan ... een vlaggenlijn van een boot. En het is nog wel de pakjesboot van Sinterklaas! Klauterpiet bevrijdt haar en de Hoofdpiet brengt haar bij de Sint. Die is verrast met het bezoek en vindt het goed dat Duleke een stukje meevaart. Ze mag meehelpen in de keuken, waar een heleboel Pieten vlijtig bezig zijn met het maken van chocoladeletters, speculaas, marsepein en pepernoten. ’s Nachts mag ze in een hangmat slapen en ’s ochtends doet ze mee aan de pietengym. Dat turnen lukt haar niet goed. Ze vindt het stukken plezieriger om de Inpakpieten te helpen met de vele cadeautjes. En wanneer de pakjesboot de haven binnenvaart, is Duleke toch wel blij dat ze haar mama en papa op de kade ziet staan!
Lees verder

Suggesties