Boek
Nederlands

Onsterfelijke sprookjes

Walt Disney (auteur), Sabine Van Humbeeck (vertaler), Mirjam Bosman (vertaler)
Bekende verhalen als Sneeuwwitje, Pinokkio, Doornroosje en Bambi worden kort naverteld. Met kleurrijke illustraties uit de gelijknamige Disney-films. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Pinokkio
Dombo
Bambi
Lady en de vagebond
Doornroosje
101 dalmatiërs
Op zoek naar Nemo
Titel
Onsterfelijke sprookjes
Auteur
Walt Disney
Vertaler
Sabine Van Humbeeck Mirjam Bosman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2016
[196] p. : ill.
ISBN
9789044745351 (hardback)

Besprekingen

Dit 'sprookjes'boek bevat de volgende verhalen: Sneeuwwitje, Pinokkio, Dombo, Bambi, Lady en de Vagebond, Doornroosje, 101 Dalmatiërs en Op zoek naar Nemo. De verhalen zijn verkorte versies van de bekende Disney-films waardoor de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. De verhaallijnen zijn soms wat angstwekkend en niet aangepast aan voorlezen aan jonge kinderen. Terwijl die doelgroep helaas wel vermeld wordt op de achterkant van het boek. Bovendien wordt vaak gebruikgemaakt van vreemde namen en woorden die in het leven van kleuters en jonge kinderen nog geen rol spelen: egoïstisch, kwaad geweten, lentekriebels, deugd. Op elke bladzijde staat een kleurrijke illustratie uit de gelijknamige Disney-film wat de leesbaarheid ten goede komt. Aantrekkelijk omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 2017 ee…Lees verder op Wikipedia