Strip
Nederlands

Pirates of the Caribbean. [2], Dead man's chest

Walt Disney (auteur)

Pirates of the Caribbean. [2], Dead man's chest

Onderwerp
Zeerovers
Titel
Pirates of the Caribbean. [2], Dead man's chest
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Sanoma Uitgevers, 2008
[142] p. : ill
ISBN
9789085742296

Besprekingen

Stripverhaal gebaseerd op de film 'Pirates of the Caribbean', een Disney-avonturenfilm met in de hoofdrollen bekende namen, waaronder Johnny Depp (Ed Wood, Sleepy Hollow), Orlando Bloom en Keira Knightley. Piratenkapitein Jack Sparrow achtervolgt zijn aartsvijand kapitein Barbossa die zijn schip The black pearl heeft gestolen en de dochter van de gouverneur heeft ontvoerd. Sparrow en zijn makkers weten echter niet dat Barbossa en zijn bemanning levende doden zijn. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 2017 ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties