Strip
Nederlands

Ratatouille : (rat-a-toe-je)

Walt Disney (auteur)
+1
Ratatouille : (rat-a-toe-je)
×
Ratatouille : (rat-a-toe-je) Ratatouille : (rat-a-toe-je)

Ratatouille : (rat-a-toe-je)

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Titel
Ratatouille : (rat-a-toe-je)
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2007
50 p. : ill.
ISBN
9789085743019 (paperback)

Besprekingen

Remy is een hele byzondere rat: hij wil chef-kok worden. Via de riolen van Parijs komt hij in de keuken van een sterrenrestaurant terecht, waar Auguste Gusteau de scepter zwaait. Hoewel ratten natuurlijk niet in een keuken thuishoren, zet Remy de hele culinaire wereld op zijn kop. Stripverhaal naar de nieuwe film* van Walt Disney Pictures en Pixar Studio, ondermeer bekend van 'Finding Nemo'en 'Cars'. Humor, avontuur en spanning wisselen elkaar af in de animatiefilm; dit album volgt het filmverhaal zo letterlijk mogelijk. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 2017 ee…Lees verder op Wikipedia