Boek
Nederlands

Tarzan

Walt Disney (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tarzan, een weesjongen, groeit op tussen de apen tot er op een dag mensen in het oerwoud verschijnen. Prentenboek met paginagrote tekenfilmillustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Tarzan
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 1999
[76] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-243-7549-5
Andere talen:

Besprekingen

Disneybewerking van het klassieke verhaal van Edgar Rice Burroughs over Tarzan de weesjongen, die opgroeit bij de apen. Als er mensen in de jungle komen, ontstaan er problemen, maar uiteindelijk leeft Tarzan in harmonie in de jungle met Jane en de apen na de apenrovers verjaagd te hebben. Paginagrote gekleurde illustraties in de bekende Disney-stijl, waarbij de tekeningen veel vlakker zijn dan die in de onlangs in roulatie gegane film. Korte, duidelijk gedrukte teksten op gekleurd papier. Stevig gebonden boek met afbeelding van Tarzan en de apen. Voorlezen vanaf ca. zes jaar, zelf lezen vanaf ca. acht jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 2017 ee…Lees verder op Wikipedia