Een Egyptische magiër probeert de twee koninkrijken te verenigen en stuurt zijn beschermeling op een missie om het antwoord op een eeuwenoud raadsel te vinden.
Titel
Amulet
Auteur
Wilbur Smith Mark Chadbourn
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Testament
Uitgever
Haarlem: Xander, 2023
462 p. : kaart
ISBN
9789401620635 (paperback)

Besprekingen

Een historische avonturenroman uit de ‘Egypte’-serie. Na jaren van Hyksos-heerschappij, die het eens zo machtige Egypte tot ondergang en lijden hebben gebracht, zit de huidige farao weer op zijn rechtmatige troon. Maar zijn macht is broos en sommigen proberen te profiteren van de ontstane chaos. De magiër Taita probeert de verdeelde koninkrijken van Egypte te verenigen en stuurt zijn beschermeling, Piay, op een missie om een eeuwenoud raadsel op te lossen dat de vrede in Egypte zou kunnen waarborgen. Piay racet door de woestijn, met het lot van zijn thuisland in zijn handen, op zoek naar aanwijzingen om het raadsel op te lossen. In spannende, zeer toegankelijke stijl geschreven. Wilbur Smith (Kabwe, 1933 - Kaapstad, 2021) was een internationaal bekende Zuid-Afrikaanse schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia