Strip
Nederlands

Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies

Willem Ritstier (auteur)
+1
Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies
×
Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies

Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies

Na het overlijden van zijn vrouw Will moet Willem Ritstier een heel nieuw leven beginnen: dat van een weduwnaar. Na een aantal maanden vraagt hij toestemming aan zijn kinderen om zich voorzichtig weer op het datingpad te begeven. Zo ontmoet hij allerlei vrouwen, die allemaal hun eigen verhalen hebben. Sommige verhalen grijpen hem meer aan dan hij had verwacht. Daten geeft hem een andere kijk op de
Extra onderwerp
Strips ; Nederland
Titel
Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies
Auteur
Willem Ritstier
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Volt, © 2020
198 p. : ill.
ISBN
9789021421216 (paperback)

Besprekingen

De auteur is cartoonist en wenskaartontwerper met een heel eigen stijl: eenvoudige belijning, geen details als ogen, mond etc., wat de zeggenskracht van zijn tekeningen slechts ogenschijnlijk vermindert. De lichaamshouding maakt veel goed, evenals het feit dat de auteur ervaringsdeskundig is wat betreft rouw; hij werd zelf weduwnaar en ging na verloop van tijd daten. Hij geeft zonder overbodige flauwekul sec het innerlijk conflict tussen de liefde voor zijn overleden vrouw en het daten duidelijk vorm: een misschien wat vlak maar toch ontroerend verslag van verdriet en ervaringen, het medeleven van zijn zoon, zijn twijfelen. Fraaie schets van de gedate dames, de zoon, de dochter en de eenzaamheid. Het boek kan steun geven aan mensen in dezelfde situatie. Afzonderlijk leesbaar vervolg op 'Wills kracht' (2017)*.

Over Willem Ritstier

Willem Ritstier (12 juni 1959) is een Nederlands scenarist, cartoonist en wenskaartontwerper. Hij heeft jarenlang strips gepubliceerd in diverse stripbladen (Eppo, Kuifje, Robbedoes, Suske & Wiske-weekblad) en in een aantal kranten zoals "Rotterdams Dagblad", "Haagse Courant", "Algemeen Dagblad", "Leeuwarder Courant", "Telegraaf" en diverse andere kranten. Samen met Minck Oosterveer maakte hij onder meer "Jack Pott", "Zodiak" en "Nicky Saxx" voor diverse kranten. Voor Paperclip ontwerpt hij wenskaarten, agenda's en kalenders onder de naam 'Bill Risty'.

Werken

Ritstier heeft één deel van de Storm-spin-off "De buitengrens - De banneling van Thoem" geschreven die in de Eppo werd gepubliceerd. Sinds 2016 vormt hij samen met Roelof Wijtsma het duo dat "Roel Dijkstra" na 22 jaar weer (voetbal)avonturen laat beleven in de Eppo en in album.

Andere strips waar hij als scenarist aan werkt z…Lees verder op Wikipedia