Makkelijk lezen
Nederlands

Romeo en Julia : in makkelijke taal

William Shakespeare (auteur), Marian Hoefnagel (bewerker)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In de 16e eeuw in Italie͏̈ wordt Romeo verliefd op Julia. Hun families hebben al jaren ruzie, dus hun liefde mag niet bestaan. Verhaal in gemakkelijke woorden en korte zinnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt, NT 2
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Romeo en Julia : in makkelijke taal
Auteur
William Shakespeare
Bewerker
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Romeo and Juliet
Editie
Herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Leeslicht, © 2023 | Andere uitgaven
91 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086967308 (paperback)
TPL Leesboeken
Andere talen:

Besprekingen

Een bewerking in makkelijke taal van het beroemde toneelstuk van William Shakespeare. Het boek vertelt over de liefde tussen Romeo en Julia en speelt in Italië, in de 16de eeuw. Het tweetal wordt bij hun eerste ontmoeting meteen verliefd. Alleen hun families hebben al jaren ruzie, waardoor hun liefde niet mag bestaan. Het boek is geschreven in eenvoudige woorden en korte zinnen, en is daarmee geschikt voor een lezerspubliek dat moeite ondervindt met lezen. Vanaf ca. 13 jaar en ouder.Marian Hoefnagel (Amsterdam, 1950) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leeslicht'.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, en…Lees verder op Wikipedia