Strip
Nederlands

Sarah Bernhardt ; De strop van de gehangene ; Daisy town

X. Fauche (scenarist), René Goscinny (scenarist), Jean Léturgie (scenarist)

Sarah Bernhardt ; De strop van de gehangene ; Daisy town

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
Sarah Bernhardt
De strop van de gehangene
Daisy town
Extra onderwerp
WES
Titel
Sarah Bernhardt ; De strop van de gehangene ; Daisy town
Scenarist
X. Fauche René Goscinny Jean Léturgie
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Givrins]:: Lucky Comics, 2005
142 p. : ill.
ISBN
2-88-471190-2 9782884711906

Besprekingen

De 17e Lucky Luke Integraal bundelt drie albums waarin Lucky Luke ongestoord aan een sigaret mag lurken en het vervangende grassprietje nog ver af is.

'De strop van de gehangene' verzamelt zeven kortverhalen. Deze vluggertjes zijn kwalitatief minder dan de albumvullende verhalen.

'Sarah Bernhardt' volgt het geijkte patroon: een beroemdheid uit het oude continent bezoekt Amerika en Lucky Luke krijgt van de overheid de opdracht om deze persoon veilig door het uitgestrekte land te loodsen. De flamboyante Franse actrice telt heel wat aanhangers maar ook tegenstanders, zoals de bargirls die hun broodwinning dreigen te verliezen en de moraalridders die de goede zeden in de dieperik zien verdwijnen. Hindernissen zijn er te over tijdens de rondreis: een afgehaakte spoorwagon, een zinkend schip, inhalige reclamemensen, indianen. Maar het grootste gevaar komt echter uit een heel onverwachte hoek.

In 'Daisy Town' gebruikt Morris een ander beproefd concept. Voor de zov…Lees verder
In 1968 ging Morris over van uitgeverij Dupuis naar Dargaud omdat hij zich bij het tijdschrift Robbedoes, dat toen voor een zeer jeugdig publiek bedoeld was en waar men angstvallig de Franse censuur op stripverhalen in de gaten hield, niet helemaal meer op zijn plaats voelde. Hij had ook de indruk dat sommige gags voor een groot deel van de Robbedoeslezers niet begrijpelijk waren. Lucky Luke werd nu: 'De man die sneller schiet dan zijn schaduw'. In deze verzamelband zijn drie verhalen opgenomen uit de jaren tachtig. Ze behoren tot de betere uit deze befaamde serie.

Suggesties