E-boek
Nederlands

Overal zit mens : een moordfantasie

Yves Petry (auteur)
+1
Overal zit mens : een moordfantasie
×
Overal zit mens : een moordfantasie Overal zit mens : een moordfantasie

Overal zit mens : een moordfantasie

Overal zit mens. Het element mens heeft zich genesteld in elke uithoek van het ondermaanse, in elke porie van de biosfeer. Geen stukje mos, geen druppel uit de zee, geen staaltje van de bodem of de eeuwige sneeuw zonder dat het miljoenen moleculen mens bevat. Sapiens kan geen kant meer uit. Hij zit al overal.

Als beheerder van het bos Mirandel neemt Kasper Kind de weinig florissante

Titel
Overal zit mens : een moordfantasie
Auteur
Yves Petry
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789493248885
CloudLibrary
ahcon2g9

Andere formaten:

Over Yves Petry

Yves Petry (Tongeren, 26 juli 1967) is een Vlaamse schrijver, essayist en toneelschrijver. Hij studeerde wiskunde en filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven en is kernredacteur van DWB en schreef ook in het Nieuw Wereldtijdschrift.

Levensloop

Yves Petry doorliep het middelbaar in de studierichting Grieks-Latijn. Daarna begon Petry een studie wiskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Als motivatie hierover zegt Petry dat hij geïntrigeerd was door de idee van Plato over de meetkunde als het beste model van waarheid. In de dialoog Timaeus bespreekt Plato immers de rol van meetkunde in het begrijpen de van de fysieke wereld en het universum. Plato geloofde dat de meetkunde de sleutel was tot het begrijpen van de fysieke wereld. In Timaeus wordt de schepping van de wereld beschreven door verhoudingen en geometrische vormen. Plato geloofde ook dat de meetkunde belangrijk was in het cultiveren van de geest v…Lees verder op Wikipedia