Makkelijk lezen
Nederlands

Een echte man

Titel
Een echte man
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2007
60 p.
ISBN
9789086960217 (paperback)

Besprekingen

Deel uit de nieuwe serie 'Leeslicht', verhalen voor volwassenen die moeite hebben met lezen van bekende auteurs in gewone taal en eenvoudige bewoordingen. Deze uitgave bevat een zevental columns, geselecteerd uit verschillende bundels en hertaald door de schrijfster zelf. Het zijn korte ik-verhalen waarin de moderne man wordt geanalyseerd, maar ook de vrouw een veeg uit de pan krijgt. Ook in deze vereenvoudige vorm geestige verhandelingen over hedendaags relatieleed. Elke zin begint op een nieuwe regel, duidelijke tekstblokken, normale schreefloze letter, foto-omslag. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen. Zie ook www.leeslicht.nl.

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar ouder. Op de lagere school werd ze veel gepest.

Haar ouders voedden haar heel vrij op; er werden weinig grenzen gesteld.

In 1968 behaalde zij in Scheveningen het diploma van het gymnasium en ging een jaar naar Amerika. Terug in Nederland studeerde zij psychologie in Leiden. Daarna is ze vijf jaar als psychother…Lees verder op Wikipedia