Groepen & klassen

Klaspakket

Leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs kunnen een klaspakket aanvragen in de bib . Tina Devos of Lieve De Brouwer stellen een pakket samen op basis van verlanglijsten van de leerkrachten. Er wordt rekening gehouden met het leesniveau (AVI), de leeftijdscategorie, het aantal leerlingen, jongen/meisje, het soort materiaal en thema’s.  De pakketten kunnen opgehaald worden of worden op school geleverd en opgehaald door de bib.  Hiervoor dien je wel een klaskaart aan te vragen: dan kunnen er 40 materialen worden uitgeleend gedurende een periode van maximum 16 weken. Om elk kind in de klas te kunnen bedienen, kunnen er ook 2 klaskaarten/klas worden aangevraagd. Zo kunnen er tot maximum 80 materialen worden geleverd per klas.

Klaspakketten kunnen aangevraagd worden bij Tina.devos@harelbeke.be, rekening houdend met jullie wensen.

Rondleiding

Klassen of andere groepen kunnen gratis een rondleiding in de bib krijgen (van oktober tot en met april). Voor de klassen zijn die bezoeken speciaal afgestemd op hun leeftijd. 

Geïnteresseerd in een rondleiding? Mail dan naar martine.vandeputte@harelbeke.be 

 

Klasbezoek

Groepspas

Als organisatie kan u kiezen voor een groepspas. Dit heeft als voordeel dat u meer materialen kan ontlenen voor een langere periode, maar deze dienstverlening is ook gebonden aan bepaalde regels.

We zetten alle afspraken even op een rijtje :

  • Alle materialen mogen enkel uitgeleend worden voor professioneel gebruik. Uitlenen kan van 16 augustus tot 30 juni, hierna worden alle materialen ingediend.
  • Elke lenerskaart mag slechts gebruikt worden voor 1 klas.
  • Aantal materialen: maximum 40 boeken per kaart.
  • Uitleentermijn: 4 weken die kunnen worden verlengd tot maximum 16 weken; wanneer een materiaal niet kan worden verlengd, b.v. omdat het door iemand anders gereserveerd werd, dan wordt de contactpersoon daarvan verwittigd en moet het materiaal zo vlug mogelijk teruggebracht worden. In dit geval worden er geen portkosten aangerekend. Indien materialen na 16 weken niet teruggebracht werden, wordt er een herinneringsbrief gestuurd waarvoor wel 0.50 euro portkosten dient betaald te worden.
  • Lidgeld: 5 euro voor 1 jaar vanaf de datum van inschrijving. De inschrijving is 1 jaar geldig.
  • Aard van de materialen: alle materialen, behalve audiovisuele materialen en speelleermaterialen. Uiteraard kan de leerkracht die materialen meenemen op zijn/haar persoonlijke kaart.
  • Reserveren: alle materialen, behalve de audiovisuele materialen, kunnen worden gereserveerd mits betaling van 0.50 euro portkosten.

Wie een lenerspas voor een organisatie neemt, verklaart zich akkoord met deze afspraken.

U mag bij de Openbare Bibliotheek Harelbeke steeds rekenen op een optimale service!