Digitale expo - Jan en Jaco De Maesschalck

In april 2020 was de bib even gesloten. Daarom maakten we deze digitale tentoonstelling met werken van Jan en Jaco De Maesschalck. Natuurlijk niet hetzelfde als the real deal maar zo krijg je toch een impressie van de tentoonstelling. Veel kijkplezier!

Jan De Maesschalck - Ergens lezend in verf op papier (Schilderijen en tekeningen)

Jarenlang schilderde Jan De Maesschalck (°1958) schilderijtjes voor de boekenbijlage van De Morgen. Ik was zo gefocust op die geschilderde prenten omdat er meestal een boek én een vrouw of meerdere boeken én een vrouw in figureerden. In die mate dat ik ze weken na elkaar heb uitgeknipt en bewaard in plastieken hoezen en vervolgens geklasseerd in een stevige map met ringen. Die wekelijkse boekenprent publiceren hield Jan meer dan 13 jaar (1997-2011) vol, een unicum in de freelance wereld.

Jaco De Maesschalck - Dekselse actualiteit (Tekeningen en schilderijen)

De appel valt soms niet ver van de boom. Jaco De Maesschalck (°1988) is deeltijds werkzaam in een openbare bibliotheek (dat horen we graag!) en deeltijds actief als beeldend kunstenaar. Jaco De Maesschalck is al meer dan vijf jaar intensief werkzaam als illustrator/schilder en exposeerde reeds in De Foyer in Sint-Niklaas en de Zebrastraat in Gent. Hij maakt zowel vrijer, beeldend werk als meer toegepaste illustraties.

KLIK HIER VOOR DE DIGITALE TENTOONSTELLING

Algemene indruk van de tentoonstelling: klik en zoom maar in!