Livre
Français

Les aérostats : roman

Amélie Nothomb (auteur)

Les aérostats : roman

Genre:
Ange, 19 en studente moet de 16-jarige Pie leesles geven. Pie is dyslectisch en leest niet. Ange laat Pie de macht van literatuur ontdekken via de Ilias en de Odyssée. Tijdens de lessen worden ze door de vader geobserveerd.
Titre
Les aérostats : roman
Auteur
Amélie Nothomb
Langue
Français
Éditeur
Paris: Albin Michel, 2020
172 p.
ISBN
9782226454089 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Nothomb kruipt in de huid van Ange d’Aulnoy, een 19-jarige Belgische studente filologie. Ze wordt gevraagd om leesles te geven aan Pie, een dyslectische 16-jarige middelbare scholier. Hij laat zich erop voorstaan dat hij nog nooit een boek heeft geopend. Hij minacht zijn moeder en haat zijn vader, die zeer rijk is. Ange laat Pie de macht van literatuur ontdekken via de Ilias en de Odyssée. Tijdens haar lessen worden ze door de vader via een spiegel geobserveerd. ‘Aérostats’ verwijst naar de luchtvaart, waarvoor Pie een grote interesse heeft. Terugkerend thema bij Nothomb zijn literatuur en de jeugd. Amélie Nothomb (1967) werd geboren in Japan uit Belgische ouders (haar vader is schrijver en ambassadeur) en leeft in Brussel en Parijs. Ontvanger van de Grand Prix du roman de l’Académie française voor Stupeur et tremblements in 1999. Les aérostats is haar 29e roman. Zeer geschikt voor de leeslijst van de middelbare school. Vanaf ca. 16 jaar

À propos de Amélie Nothomb

CC BY-SA 4.0 - Image by ΛΦΠ

Amélie Nothomb /ameli nɔtɔ̃b/, nom de plume de Fabienne Claire Nothomb, née le 9 juillet 1966 à Etterbeek (Région de Bruxelles-Capitale), est une romancière belge d'expression française.

Auteure prolifique, elle publie un ouvrage par an depuis so…En lire plus sur Wikipedia