Eric O'Neill komt als nieuweling bij de FBI en raakt meteen betrokken bij een grote Amerikaanse spionagezaak. Van hogerhand moet hij zijn nieuwe FBI-baas in de gaten houden en komt erachter dat deze man een belangrijke spion voor de Russen is
Titre
Breach
Directeur
Billy Ray
Acteur
Chris Cooper Ryan Phillippe Laura Linney
Compositeur
Mychael Danna 1958-
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
ca. 110 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045212438

Commentaires

Amerikaanse spionagethriller uit 2007 van Billy Ray (Shattered glass) met Chris Cooper, Ryan Philippe, Laura Linney e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Eric O'Neill, net uit school, vers bij de FBI wordt de spil in de grootste spionagezaak uit de Amerikaanse geschiedenis. Van hogerhand moet O'Neill zijn nieuwe baas in de gaten houden. Deze Robert Hanssen is een keurig man, gaat naar de kerk, is een perfecte echtgenoot en aangename collega. Ondertussen is hij al bijna twintig jaar de belangrijkste spion voor de Russen. De schade die hij aanricht is desastreus. Terwijl O'Neill steeds dichterbij het bewijs komt, stijgt de spanning en als Hanssen onraad ruikt, wordt hij levensgevaarlijk. Neil Smith (BBC Movies Review,i) geeft 3 (van 5) sterren en vindt dat er goed geacteerd wordt, maar omdat de regisseur focust op O'Neill, komt het karakter van Hanssen niet goed uit de verf: 'If Breach is ultimately less than the sum of its parts, one can at least be sure of a well-crafted drama well i…Lire la suite

À propos de Billy Ray

Billy Ray est un scénariste, réalisateur et producteur américain.

Filmographie

Réalisateur

  • 2003 : Le Mystificateur
  • 2007 : Agent double (Breach)
  • 2015 : Aux yeux de tous (Secret in Their Eyes)
  • 2016-2017 : Le Dernier Seigneur (The Last Tycoon), série télévisée
  • 2020 : The Comey Rule, mini-série télévisée

Scénariste

  • 1990 : The Bobby & Larry Show (téléfilm)
  • 1994 : Color of Night de Richard Rush
  • 1995 : The Shooter
  • 1994 - 1995 : Earth 2 (série télévisée, 21 épisodes)
  • 1997 : Volcano de Mick Jackson
  • 1998 : Le coup de l'oreillette (téléfilm)
  • 2002 : Mission Évasion (Hart's …En lire plus sur Wikipedia