Livre
Néerlandais

Liefde in tijden van angst

Bleri Lleshi (auteur)

Liefde in tijden van angst

Aan de hand van voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk beschrijft de politiek filosoof en mensenrechtenactivist hoe het mogelijk is onze huidige 'angstsamenleving' te veranderen in een samenleving die gebaseerd is op liefde en solidariteit.
Titre
Liefde in tijden van angst
Auteur
Bleri Lleshi
Langue
Néerlandais
Éditeur
Berchem: EPO, 2016
175 p.
ISBN
9789462670624 (paperback)

Commentaires

De schrijver, politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker in Brussel, beschrijft aan de hand van verhalen van 'gewone mensen' hoe een omslag in de fundamentele waarden van onze samenleving mogelijk is. Concreet pleit hij voor een omslag van een angstsamenleving naar een samenleving die is gebaseerd op liefde, spiritualiteit en solidariteit. In het eerste deel komen verschillende vormen van angst, onveiligheid en onzekerheid aan de orde, die ten grondslag liggen aan de huidige angstsamenleving. Vervolgens staat de liefde centraal, niet in haar gecommercialiseerde en geromantiseerde vorm, maar in haar essentie als groei, ontplooiïng en wederzijdse erkenning. Hierna worden in het slotdeel de contouren geschetst van een samenlevingsvorm die is gebaseerd op deze vorm van liefde. Doel van de auteur is met dit boek zo veel mogelijk mensen te motiveren om na te denken over liefde in tijden van angst. Een actueel en toegankelijk boek, dat er zeker toe kan bijdragen aan dit doel …Lire la suite

À propos de Bleri Lleshi

CC BY-SA 4.0 - Image by Rabia Uslu

Blerim Gjonpalaj ([blɛɾim ɟ͡ʝɔnpalaj]? ; né en Albanie en 1981), connu sous le pseudonyme de Bleri Lleshi ([blɛɾi ɫɛʃi]?), est un philosophe, écrivain et conférencier albanais vivant en Belgique.

Carrière

Bleri Lleshi aborde des thèmes tels que l'inégalité sociale, l'amour, le néolibéralisme,, les jeunes, l'interculturalité, le racisme, l'identité, et Bruxelles. Il écrit régulièrement des articles d'opinion et des critiques pour divers médias, notamment le Brussels Times Magazine. Il est chargé de cours à la haute école UCLL.

Projet artistique Bruselo

Lleshi a aussi un projet artistique en tant que DJ. Son nom de scène est Bruselo (« Bruxelles » en espéranto). En tant que DJ, Lleshi veut démontrer la diversité de la musique en jouant de la musique de toutes les parties du monde. Il joue des grooves globaux, alliant Balkan Be…En lire plus sur Wikipedia