Livre
Néerlandais

Hot/not

Carry Slee (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Coco (15) raakt in paniek als ze wordt ingeschreven voor een modellenwedstrijd. Dan krijgt ze via internet contact met een jongen die haar wil coachen. Verhaal met keuzemomenten voor verschillende verhaallijnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Hot/not
Autre titre
Hot or not
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2008
255 p.
ISBN
9789049922801

Commentaires

Annie M.G. Schmidt schreef ooit over wat zij "bakvisliteratuur" noemde het volgende: "heel wat vrouwelijke tieners vinden het mooi en vreten het" (Voer voor kinderen, 1976). De term en de bijhorende opmerking erover zijn helemaal van toepassing op Hot / not van Carry Slee. Veel meisjes van een jaar of 12 zullen het boek nl. beslist verslinden, maar helaas niet vanwege de literaire kwaliteit, maar eerder door de grote gelijkenis met een stationsromannetje. Hot / not moet het immers vooral hebben van een flinke dosis verliefdheid, op smaak gebracht met enkele scheuten sensatie. Het verhaal draait rond twee vrienden uit de breakdancegroep 'Street Explosion': de 15-jarigen Coco en Joël. Coco is verliefd op een jongen die ze heeft leren kennen via internet, maar hij blijkt een bedrieger te zijn die naaktfoto's van haar wil maken. Joël is Coco's beste vriend en iedereen denkt dat hij verliefd is op haar, maar eigenlijk is hij verliefd op haar vriendin Lisa. Joël heeft C…Lire la suite
De 15-jarige Coco heeft een leuk leventje met haar vrienden op school en in de breakdancegroep Street Explosion. Ze komt in de problemen als ze via internet contact legt met een zekere 'Boy' die haar zover krijgt dat ze naakt voor haar webcam gaat poseren. Ook andere meisjes blijken slachtoffer te zijn van deze jongen. Na 'Lover of loser'* is dit het tweede boek in de reeks 'your choice'; ook hier kenmerkt het sobere, maar krachtige foto-omslag zich door een kniplijntje. Halverwege het boek worden twee ontknopingen aangeboden: grote problemen of een happy end. Hierdoor kan de lezer bedenken wat hij/zij zelf zou doen in de gegeven situatie. Behalve deze rode draad, zijn er meer verhaallijnen; deze hebben onder andere te maken met ongewenste zwangerschap, een geheime relatie met een Marokkaanse jongen, verzwegen verliefdheid. Het maakt het geheel overvol en enigszins ongeloofwaardig. De karakters blijven oppervlakkig en de verhoudingen met bijvoorbeeld ouders en docenten zijn stereotiep…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia