Livre
Néerlandais

Juf Braaksel en het meesterbrein

Carry Slee (auteur), Iris Boter (dessinateur)

Juf Braaksel en het meesterbrein

Public cible:
6-8 ans et plus
Lotte, Thijs en hun klasgenoten van groep zes willen die vreselijke juf Braaksel het liefst van school verjagen. Als een nieuwe leerling op school komt, de superslimme Lucas, blijkt Braaksel monsterlijke plannen met hem te hebben. Nu moeten ze zeker in actie komen! Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Juf Braaksel en het meesterbrein
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Iris Boter
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Carry Slee, copyright 2019
286 p. : ill.
ISBN
9789048850884 (hardback)

Commentaires

Juf Brakel, het hoofd der school en bekend onder de weinig vleiende bijnaam juf Braaksel, heeft zichzelf uitgeroepen tot liefste juf van de provincie. Lotte, Thijs en de andere leerlingen uit groep zes zijn hier allerminst blij mee en willen haar het liefst van hun school verjagen. Juf Braaksel is in haar element als Lucas op school verschijnt. Hij wordt met veel bombarie als paradepaardje van de school gepresenteerd, vanwege zijn beroemde vader professor Van Amerongen. Lucas is pas 7 jaar oud, maar hij heeft een meesterbrein. Verbijsterd ontdekken ze wat de morbide plannen van juf Braaksel en enkele metgezellen zijn. Lotte, Thijs en Lucas smeden een meesterplan om die plannen van Braaksel te verijdelen. Tweede zelfstandig te lezen boek, volgend op ‘Juf Braaksel en de magische ring’, een object dat ook in dit verhaal een rol speelt. Naast het avontuurlijke element is er ook plek voor een schrijnende thematiek: de ophanden zijnde scheiding van Lucas’ ouders en zijn worsteling daarmee…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia