Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Razend

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Sven wordt door zijn vader lichamelijk en geestelijk mishandeld en bedenkt een wel heel drastische oplossing voor zijn problemen.
Sujet supplémentaire
Seksueel geweld ; kinderen
Titre
Razend
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Édition
8ste dr.
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2004
144 p.
ISBN
9064940851 9026993390 9789064940859 9789026993398

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Sven is op Roosmarijn, maar hij durft het haar niet te zeggen. Want hoe moet het verder als ze ontdekt dat hij door zijn vader geslagen wordt? Toch doet Sven er alles aan om Roosmarijn voor zich te winnen. Zo wil hij samen met haar een film maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Broer Lennart vertel Roosmarijn grove leugens over Sven. En Roosmarijn gelooft hem. Tot ze op een dag wordt lastig gevallen door een leraar en niemand echt naar haar luistert, behalve Sven.
Dit is een typisch Carry Slee-verhaal, met sensationele gebeurtenissen en een gezocht en vulgair taalgebruik. De flaptekst vertelt dat Sven thuis niet gelukkig is. Een eufemisme, want het is duidelijk dat Sven door zijn vader zwaar mishandeld wordt. In het licht hiervan neem ik het de schrijfster kwalijk dat zij een dergelijk ernstige zaak zo bagatelliseert. Wie de thuissituatie van Sven nuchter bekijkt, weet dat het niet alleen van de komst van de psychologe zal afhangen of alles weer op zijn pootjes terechtkomt…Lire la suite
Sven, een middelbare scholier, is niet gelukkig thuis. Hij wordt door zijn vader geestelijk en lichamelijk mishandeld en zijn broer Lennart haalt gemene streken met hem uit. Als ook zijn vrienden en zijn vriendin (die problemen heeft met een handtastelijke leraar) hem in de steek laten, bedenkt hij een schrikbarende oplossing: hij zet letterlijk en figuurlijk een mes op zijn vaders keel. Gelukkig krijgt hij professionele hulp en komt alles goed. De onmacht van de moeder, de jaloezie van de broer, de problemen van de vader en van de vriendin worden goed uitgewerkt en maken dit spannend boek tot een aanrader voor kinderen vanaf 12 jaar. Het taalgebruik is niet moeilijk. Een prettig in de hand liggend, stevig gebonden boek van deze veel gelauwerde auteur.

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia