Livre
Néerlandais

Verdacht

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Tess en Victor komen uit heel verschillende milieus maar hebben dik verkering. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht clubje in de tweede klas. Dat verandert als de vader van Tess wordt verdacht van een overval en Tess van diefstal wordt beschuldigd. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Verdacht
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2016
252 p.
ISBN
9789048834488 (hardback)

Commentaires

Tess, Victor, Rachel en Brahim zitten in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Ze vormen een hecht vriendenclubje. Tess en Victor hebben al zes maanden dik verkering en Victor eet vaker bij zijn vriendin dan thuis. De vader van Tess is werkloos en de financiële problemen zijn groot. Victor komt uit een rijk gezin. Als een juwelier wordt beroofd en de dure ring van Victors moeder zoek is, wijst alles in de richting van Tess en haar vader, die als verdachte van de overval is gearresteerd. De vrienden laten Tess als een baksteen vallen en ze staat er dan helemaal alleen voor. De schrijfstijl van Carry Slee is duidelijk herkenbaar: veel dialogen tussen de verhaalpersonen met populair taalgebruik als vet en gast. De karakters en situaties komen stereotiep over, bv. de bekakte moeder van Victor tegenover de sympathieke ouders van Tess. En bij onzekere situaties denkt men meteen het ergste en als het goed gaat, wil niemand het geloven. Het slot is spannend en zit vol onverwachte ontwi…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia