Livre
Néerlandais

Billy zoekt een schat

Catharina Valckx (auteur)

Billy zoekt een schat

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hamstercowboy Billy vindt een oude schatkaart. Volgens zijn vader is die van Billy’s opa, maar niemand begrijpt iets van de kaart. Billy en Pierke laten het er niet bij zitten. Misschien is het wel een plattegrond van de oude mijn? Prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Billy zoekt een schat / tekst en illustraties Catharina Valckx
Auteur
Catharina Valckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2018
[34] p. : ill.
ISBN
9789025770129 (hardback)

Commentaires

Zesde afzonderlijk te lezen deeltje in de serie over hamstercowboy Billy. Billy vindt een oude stoffige mysterieuze schatkaart, die volgens Billy’s vader voor de grap ooit door zijn opa is gemaakt. Maar Billy neemt het serieus en gaat samen met zijn onafscheidelijke vriendje Pierke op zoek naar de schat. Ze belanden in een oude mijn met donkere gangen, waar ze allereerst schrikken van de griezelige schaduw van een spin. Vervolgens ontmoeten ze de oude mevrouw Mol. In haar huisje in de mijn staat al jaren een oude afgesloten kist, die ze daar als haar stoel gebruikt. Net als Billy en Pierke wordt ze nu wel heel nieuwsgierig wat er toch in die oude kist kan zitten. De tekst, gedrukt in vrij kleine letter, bevat veel levendige dialogen. Daardoor leest het heel prettig voor. De grote kleurige expressieve illustraties, vaak over dubbele pagina’s, zijn gemaakt met waterverf en krijt. Ze zijn mooi, maar volgen precies de tekst, en voegen niets extra toe. Leuk prentenboek, een beetje eng, een…Lire la suite

À propos de Catharina Valckx

Catharina Valckx est une auteure de littérature jeunesse et illustratrice née en 1957 à De Bilt aux Pays-Bas de parents néerlandais.

Biographie

Elle a vécu en France, à Bièvres dans la grande banlieue parisienne, avec ses parents et ses quatre sœurs, puis est retournée en Hollande pour faire ses études à l'académie d'art de Groningen. Elle vit aujourd'hui à Amsterdam.

Elle réalise d'abord des textes, des peintures, des expositions et participe aux Ateliers '63. Ce n'est qu'après la naissance de son fils, en 1993, qu'elle découvre la littérature jeunesse et publie ses premiers livres d'images, qu'elle écrit en français et en néerlandais.

Elle a été sélectionnée quatre fois, en 2011, 2013, 2014 et 2015 pour le prestigieux prix international suédois, le Prix commémoratif Astrid-Lindgren.

Quelques publications

En lire plus sur Wikipedia