Livre
Néerlandais

Vuurtje en de dikke steen

Catharina Valckx (auteur)

Vuurtje en de dikke steen

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Vuurtje (ik-persoon) is een meisje met vlammend rode haren. Op een zomerdag sluit ze vriendschap met een steen die honderdduizend jaar heeft geslapen. Samen met kat Rikki, schildpad Bogota en Wolkje leert Vuurtje hem over de wereld. Prentenboek met krachtige kleurenillustraties met fluorescerende accenten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Vuurtje en de dikke steen / tekst en illustraties Catharina Valckx
Auteur
Catharina Valckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789045125756 (hardback)

Commentaires

Vuurtje (ik-persoo) is een meisje met vlammende vurige haren. Ze vertelt een avontuur van een zomerse dag. Toen ze op een steen ging zitten, werd deze opeens wakker na een slaap van honderdduizend jaar. De steen is veel vergeten over de wereld en Vuurtje laat het hem zien, samen met haar kat Rikki, de schildpad Bogota en een wolkje. Als Wolkje begint te regenen, doven de vurige haren van Vuurtje. Als haar haren weer droog zijn, zijn ze weer net zo vurig als daarvoor. Ze springen extra in het oog door de speciale tweekleuren fluodruk, wat een betoverend effect geeft. Ook de fluorescerend rode kersen, roze emmer en oranje bloemen vallen hierdoor extra op. De illustraties zijn met krachtige zwarte krijtlijnen neergezet en met aquarel ingekleurd, soms beeldvullend en andere keren gekaderd, wat zorgt voor dynamiek. Het verhaal is levendig en prikkelt de fantasie van kinderen. Het benadrukt de gewone dingen om ons heen. Een bijzonder prentenboek over vriendschap, anders zijn en genieten van…Lire la suite

À propos de Catharina Valckx

Catharina Valckx est une auteure de littérature jeunesse et illustratrice née en 1957 à De Bilt aux Pays-Bas de parents néerlandais.

Biographie

Elle a vécu en France, à Bièvres dans la grande banlieue parisienne, avec ses parents et ses quatre sœurs, puis est retournée en Hollande pour faire ses études à l'académie d'art de Groningen. Elle vit aujourd'hui à Amsterdam.

Elle réalise d'abord des textes, des peintures, des expositions et participe aux Ateliers '63. Ce n'est qu'après la naissance de son fils, en 1993, qu'elle découvre la littérature jeunesse et publie ses premiers livres d'images, qu'elle écrit en français et en néerlandais.

Elle a été sélectionnée quatre fois, en 2011, 2013, 2014 et 2015 pour le prestigieux prix international suédois, le Prix commémoratif Astrid-Lindgren.

Quelques publications

Auteure …En lire plus sur Wikipedia