Livre
Néerlandais

Ik wil alleen maar alles

Ik wil alleen maar alles

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Een groepje rijke scholieren in New York brengt de kerstvakantie door met winkelen, feesten en roddelen over hun onderlinge relaties. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Ik wil alleen maar alles
Auteur
Cecily Von Ziegesar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
All I want is everything
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2006
223 p.
ISBN
9789025737887

Commentaires

In dit derde deel van Gossip Girl (na 'Gossip girl' en 'We mailen!'*) is de groep tieners beland in het laatste jaar High School. De vaste groep bestaande uit onder andere Serena, Blair, Nate, Vanessa en Dan wordt nauw in de gaten gehouden door Gossip Girl. Via internet doet ze verslag van alle gebeurtenissen en wordt ze door haar mailvrienden op de hoogte gehouden van de laatste roddels. Aan de Upper East Side van New York, op de rijkste school van Amerika weten Serena en Blair er ook dit keer weer een spectaculair absurd schooljaar van te maken. Naast de drie boeken beschikt Gossip Girl ook over een website waar je de laatste roddels kunt lezen over de hoofdpersonen. Onder de Amerikaanse jongeren is het waarschijnlijk zo populair dat er in 2005 een film verschijnt over Gossip Girl. Hopelijk zijn de wat nuchtere schoolgaande kinderen in Nederland even enthousiast. De opzet van het boek is nieuw en verfrissend. De lezers kunnen zich even in een wereld wanen waarin vriendjes, liefde, r…Lire la suite

À propos de Cecily Von Ziegesar

CC BY-SA 2.0 - Image by editrrix

Cecily von Ziegesar, née le 27 juin 1970, est une romancière américaine, autrice de romans destinés principalement aux adolescents. Ayant suivi sa scolarité dans un lycée huppé de Manhattan (Nightingale-Bamford School), ses livres reflètent le style de vie des adolescents riches explorant les drogues, l'alcool, la sexualité, et les amitiés difficiles. Elle fait une courte apparition dans la saison 4 épisode 22 de la série éponyme de son roman.

Œuvres

  • Gossip Girl (14 tomes dont un hors série).
  • It Girl (10 tomes).
  • Glam, jalousie et autres cachoteries
  • Pyscho Killer reboot Gossip Girl (série littéraire)

Liens externes