Livre
Néerlandais
Als Flora, die lijdt onder een kinder- en liefdeloos huweljk, een gepassioneerde nacht doorbrengt met Paul smaakt dat naar meer, maar twee dagen later blijkt hij spoorloos te zijn en leidt een amulet haar naar Tanger.
Titre
Nevel in Tanger
Auteur
Cristina López Barrio
Traducteur
Jacqueline Visscher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Niebla en Tánger
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2018
302 p.
ISBN
9789028427686 (paperback)

Commentaires

Flora lijdt onder een saai huwelijk met onvervulde kinderwens. Een passievolle nacht met ene Paul smaakt naar meer. Twee dagen later blijkt Paul echter spoorloos. Een boek en een amulet als enige bewijzen van zijn bestaan, brengen Flora naar Tanger. De roman – die ook de bij Paul aangetroffen tekst omvat, waarin wordt verteld hoe Paul twee generaties terug eveneens mysterieus verdween – balanceert op de grens van werkelijkheid en waan, met veel aandacht voor de couleur locale van Tanger en traditionele gebruiken en verhalen uit de mohammedaanse en de sefardisch-joodse cultuur. Een aansprekende vrouwelijke hoofdpersoon, kleurrijke personages van wie de vrouwelijke verreweg het meest ondernemend zijn, snelle wendingen, veel toevalligheden, humor naast tragiek. Kortom: een smakelijk bereid gerecht volgens het beproefde recept van de bekende Chileense auteur Isabel Allende. De Spaanse schrijfster (1970) is advocate en organiseert ook schrijfworkshops. Ze debuteerde in 2009 met een jeugdbo…Lire la suite

À propos de Cristina López Barrio

Cristina López Barrio (Madrid, 12 mai 1970) est une femme de lettres et avocate espagnole.

Biographie

Elle étudie le droit à l'Université Complutense de Madrid et se spécialise dans le droit de la propriété intellectuelle à l'Université pontificale de Comillas. En 2000, elle suit l'atelier d'écriture créative de Clara Obligado,.

Œuvres

  • Niebla en Tánger, 2017
  • Tierra de brumas, 2015
  • El cielo en un infierno cabe, 2013
  • El reloj del mundo, 2012
  • La casa de los amores imposibles, 2010
  • El hombre que se mareaba con la rotación de la Tierra, 2009

Prix