DVD
Multilingue

Shooting star

Darrell James Roodt (directeur), Hykie Berg (acteur), Deànré Reiners (acteur)

Shooting star

Darrell James Roodt (directeur), Hykie Berg (acteur), Deànré Reiners (acteur)
De 15-jarige Phillip Schuman is een muzikaal talent, maar op school wordt hij gepest en na het overlijden van zijn moeder verbiedt zijn vader hem om nog langer piano te spelen.
Titre
Shooting star
Directeur
Darrell James Roodt
Acteur
Hykie Berg Deànré Reiners Jana Strydom Hannes Van Wyk
Antécédent bibliographique
Stefan Enslin
Compositeur
Geo Höhn
Titre uniforme
Verskietende ster
Langue
Multilingue, Afrikaans, Anglais
Éditeur
Neema, 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 95 min.
Note
gebaseerd op het gelijknamig boek van Stefan Enslin Afwisselend Afrikaans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
9789492925190

Commentaires

Drama van de Zuid-Afrikaanse regisseur Darrell Roodt (Treurgrond; Lake Placid: legacy). De 15-jarige Phillip Schuman (Deànré Reiners) zit op een dure privéschool en heeft een uitzonderlijk talent voor pianospelen en componeren. Hij wordt door zijn medeleerlingen gepest, maar een leraar ontdekt zijn talent en begeleidt hem. Phillip heeft een zeer goede band met zijn moeder, maar zij overlijdt aan kanker. Zijn dominante vader (Hyke Berg) kan het verdriet niet verwerken en verbiedt Phillip het pianospelen, omdat dat hem teveel aan zijn vrouw herinnert. Phillip staat dan voor een moeilijke keuze, die lijdt tot een crisis. De recensent van ‘The Dove Foundation’ vindt de film goed geacteerd en mooi gefilmd met realistische personages en belangrijke thema’s: lichamelijke en geestelijke mishandeling, vader-zoonrelatie, de kracht van muziek en de vergeving van zonden via Christus. Hij geeft het keurmerk ‘Dove approved’.

À propos de Darrell James Roodt

Darrell Roodt est un réalisateur, scénariste et producteur de cinéma sud-africain né en 1962.

Récompenses

Son film Sarafina ! a été projeté hors compétition au Festival de Cannes 1992, et Yesterday (2004) a été nommé pour l'Oscar du meilleur film en langue étrangère.

Filmographie

Réalisateur

  • 1983 : La Vérité d'Henderson (City of Blood)
  • 1986 : Place of Weeping
  • 1987 : The Stick
  • 1987 : Tenth of a Second
  • 1990 : Jobman
  • 1992 : Sarafina !
  • 1993 : Father Hood
  • 1993 : To the Death
  • 1995 : Pleure, ô pays bien-aimé (Cry, the Beloved Country)
  • 1997 : Dangerous Ground
  • 2000 : Second Skin
  • 2001 : W…En lire plus sur Wikipedia