Livre
Néerlandais

Het einde van de wespentijd

Denise Mina (auteur), Ineke Lenting (traducteur)
De zwangere rechercheur Alex Morrow uit Glasgow wordt ingeschakeld nadat een jonge vrouw bruut vermoord is gevonden. Morrow ontdekt in haar onderzoek dat er raakvlakken zijn met de zelfmoord van een Engelse bankier die zich eerder in Kent heeft opgehangen. De getrouwde bankier blijkt niet alleen een tweede gezin te hebben, maar daarnaast een relatie te hebben gehad met de vermoorde jonge vrouw.
Titre
Het einde van de wespentijd
Auteur
Denise Mina
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The end of the wasp season
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2012
427 p.
ISBN
9789041418630 (paperback)

Commentaires

Aan het begin van Het einde van de wespentijd van Denise Mina wordt Sarah Erroll, een jonge vrouw, in haar huis in een buitenwijk in Glasgow door twee tieners gruwelijk vermoord. Ze ligt onder aan de trap, haar onderlichaam bloot, haar gezicht door een van de daders met zijn schoenen tot pulp vertrapt. De moord getuigt alleszins van uitzinnige wreedheid en woede. Sarah blijkt een jonge luxeprostituee te zijn. De hoogzwangere rechercheur Alex Morrow wordt belast met het onderzoek. In een trendy buurt in Sevenoaks, enkele tientallen kilometers ten zuiden van Londen, heeft de rijke bankier Lars Anderson zich in de tuin van zijn landgoed aan een boom verhangen. Hij wou de schande van een faillissement niet meemaken. Anderson was allerminst een voorbeeldige echtgenoot en vader. Zijn dood betekent voor zijn vrouw en kinderen, vooral voor zijn zoon Thomas, bevrijding én ontreddering. Anderson was voor hen een kille, liefdeloze man. Hij reed graag een scheve schaats en hield er twee ge…Lire la suite
De zwangere rechercheur Alex Morrow uit Glasgow wordt ingeschakeld nadat een jonge vrouw bruut vermoord is gevonden. Morrow ontdekt in haar onderzoek dat er raakvlakken zijn met de zelfmoord van een Engelse bankier die zich eerder in Kent heeft opgehangen. De getrouwde bankier blijkt niet alleen een tweede gezin te hebben, maar daarnaast een relatie te hebben gehad met de vermoorde jonge vrouw; zijn zoon Thomas zit op een Schotse kostschool in de buurt van Glasgow. Nader onderzoek brengt veel aan het licht, uiteindelijk weet Morrow beide zaken op te lossen. Deze misdaadroman van de Schotse misdaadauteur en toneelschrijfster (1966) is de tweede over rechercheur Alex Morrow, eerder verscheen 'In de stille nacht'*. Goed opgebouwd, actueel, met subplots die goed met elkaar en met de plot zijn verweven en toewerken naar een niet heel verrassende, maar wel logische ontknoping. Crimezone gaf dit boek vier sterren; Vrouwenthrillers.nl oordeelde: 'Misdaad op z'n best' en gaf het boek vierenhal…Lire la suite

À propos de Denise Mina

CC BY 3.0 - Image by TimDuncan

Denise Mina, née en 1966 à Glasgow, en Écosse, est une dramaturge, une scénariste de bande dessinée et une romancière écossaise, auteur de roman policier.

Biographie

Elle passe sa jeunesse à voyager au gré des affectations de son père ingénieur : Paris, La Haye, Londres, Bergen et plusieurs fois en Écosse. Elle quitte l'école à seize ans et enchaîne les métiers peu qualifiés, étant tour à tour barman, serveuse, cuisinière, employée à la découpe dans une usine de transformation alimentaire. Elle s'oriente ensuite vers le milieu médical et travaille comme aide-soignante et auxiliaire de vie dans un service gériatrique. À vingt-et-un ans, elle reprend ses études à l'université de Glasgow, où elle obtient un diplôme en droit, puis s'oriente vers un doctorat à l'université de Strathclyde.

Elle publie en 1998 son premier roman, Garnethill, un th…En lire plus sur Wikipedia