Bande dessinée
Néerlandais

Een stukje paradijs

Dodier (auteur)

Een stukje paradijs

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Babs gaat samen met Jerome naar haar vriendin Ingrid, die net bevallen is. De jonge vrouw woont samen met haar vriend Felix en zijn oude moeder in een prachtige hoeve aan de voet van het gebergte... een toverachtig decor! Het zou een stukje paradijs kunnen zijn als de moeder niet halsstarrig weigerde vrouwen toe te laten in het leven van haar zoon. Wanneer Felix verneemt dat hij niet de vader van
Titre
Een stukje paradijs
Auteur
Dodier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un petit coin de paradis
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2005
54 p. : ill.
ISBN
90-314-2687-3 (paperback) 9789031426874 (paperback)

Commentaires

De cover maakt al duidelijk dat Jerome K. Jerome Bloks niet het type held is dat de meeste avonturen- en detectivestrips bemant. Tot de heupen staat hij in het water, bloot bovenlichaam. Geen spierbundels, amper borsthaar. Een schriel studentje met een ziekenfondsbril en warrig, rossig haar. Dat hij een geweer in de handen houdt is eerder aan het toeval te wijten dan aan moorddadige neigingen.

Een stukje paradijs opent met een jonge vrouw die gepakt en gezakt stiekem haar huis wil verlaten. Haar schoonmoeder, een oude, bitsige dame in het zwart ontdekt haar ontsnappingspoging en maakt haar schoondochter koelbloedig af. Einde van de epiloog.

Drie jaar later bezoeken Jerome en Babette Ingrid, een vriendin die uitgeweken is naar Zuid-Frankrijk en met haar vriend Felix samenwoont in een herenboerderij. Ingrid is net bevallen, maar in het ziekenhuis komt aan het licht dat Felix niet de vader van de baby is. In het stukje paradijs barst de hel los. Felix komt onder grot…Lire la suite
Babs gaat met haar vriend Jerome naar haar vriendin die net bevallen is. Deze woont in een prachtige boerderij aan de voet van het gebergte: een stukje paradijs... ware het niet dat de moeder van Babs' vriendin halsstarrig weigert vrouwen toe te laten in het leven van haar zoon. Zij gaat daarbij heel ver en het bezoek dreigt op een drama uit te lopen. Een avontuurlijk stripverhaal met realistische, zwart omkaderde ingekleurde pentekeningen. Een goed verhaal en een verrassende afloop. Kaft met daarop in het groot een van de scènes uit het boek. Bij het boek een cd-rom met daarop veel informatie, onder andere een exclusief onderzoek met als bonus een nog niet gepubliceerd verhaal, een portret van de belangrijkste personages, iets over de auteur, 'the making of...'. De cd-rom start automatisch op en biedt de keus tussen Franse of Nederlandse tekst.

À propos de Dodier

Patronyme

Dodier est un nom de famille notamment porté par :

  • Alain Dodier (1955-), scénariste et dessinateur français de bande dessinée;
  • Henri Dodier (1882-1969), professeur enseignant français;
  • Nicolas Dodier (1957-), sociologue français.
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions