Livre
Anglais

Eat, pray, love : one woman's search for everything across Italy, India and Indonesia

Elizabeth Gilbert (auteur), Rachel Bladon (adaptateur)

Eat, pray, love : one woman's search for everything across Italy, India and Indonesia

Elizabeth Gilbert (auteur), Rachel Bladon (adaptateur)
Na een problematische scheiding maakt een jonge vrouw een spirituele reis naar Italie͏̈, India en Indonesie͏̈ in een poging zichzelf te hervinden.
Titre
Eat, pray, love : one woman's search for everything across Italy, India and Indonesia
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Adaptateur
Rachel Bladon
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
Oxford: Oxford University Press, 2014 (a2015)
87 p. : ill.
ISBN
9780194786164

Plusieurs langues:

Commentaires

De Amerikaanse schrijfster Elizabeth Gilbert is begin dertig. Ze is ongelukkig in haar huwelijk, gebruikt antidepressiva en besluit na lang twijfelen te gaan scheiden. Ze stort zich meteen in een nieuwe relatie, maar ook bij deze man vindt ze niet het ware levensgeluk. Ze besluit dat het tijd wordt om op zoek te gaan naar god en gaat op een spirituele zoektocht in Italië, India en Indonesië. In Italië geeft ze zich over aan het plezier van genieten van eten, in India leeft ze in een ashram en doet aan yoga en in Indonesië kan ze al het geleerde in praktijk brengen en leert ze zichzelf en een ander lief te hebben. Deeltje uit een reeks 'Bookworms'*, uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Met zwart-witillustraties en twee cd's waarop het verhaal wordt voorgelezen. Niveau: stage 4, 14…Lire la suite

À propos de Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Image by Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth Gilbert est une romancière, essayiste et biographe américaine, née le 18 juillet 1969 .

Biographie

En 2006, elle a publié Eat, Pray, Love : One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia, traduit en français en 2008, sous le titre Mange, Prie, Aime. Elle y relate son voyage d'un an en Italie (Mange), en Inde (Prie) et à Bali (Aime) à la recherche de son moi profond. Le livre devient un véritable best-seller (10 millions d'exemplaires vendus).

Une adaptation cinématographique avec Julia Roberts dans le rôle principal est sortie en 2010 sous le titre Mange, prie, aime.

Elle raconte la vie du survivaliste américain Eustace Conway (protagoniste entre autres de la série télévisée Seuls face à l'Alaska) dans The Last American Man (2002) (ISBN En lire plus sur Wikipedia