Livre
Néerlandais

De terugkeer van de HemelClan

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Onder leiding van Loofster bloeit de HemelClan weer op. Maar gevaren van buitenaf en binnenuit bedreigen de situatie. Is een vredige toekomst haalbaar voor de Clan? Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
De terugkeer van de HemelClan
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Pauline Akkerhuis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
SkyClan's destiny
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2018
557 p.
Note
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen. Het boek Terugkeer van de HemelClan is een vervolg op de gebeurtenissen van Warriors Cats Supereditie 1 : Vuursters missie.
ISBN
9789059245990 (hardback)

Commentaires

Dit is de derde Supereditie* uit de serie Warrior Cats. Deze supereditie staat los van de andere reeksen en elke supereditie is los te lezen. De half-fictie serie vertelt over de avonturen van wilde katten die in zogenaamde clans leven. Onder leiding van het hoofdpersonage, de kat Loofster, bloeit de HemelClan weer op. Echter gevaren van buitenaf en binnenuit bedreigen de situatie. De vraag is dan ook of een vredige toekomst haalbaar is. Dit wordt beschreven in een zeer lijvig boek, vanuit het standpunt van de kat. De lezers krijgen een spannend verhaal voorgeschoteld, waarin de avonturen elkaar snel opvolgen. Zij zullen ook ontroerd raken door en meeleven met de hoofdpersoon. De gevechten en onverwachte gebeurtenissen kenmerken zich door een realistische beschrijving. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia