Livre
Néerlandais

De verlaten stad

Erin Hunter (auteur), Katleen Olaerts (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Door een aardbeving ontsnapt straathond Lucky uit het asiel. Alle mensen zijn gevlucht. In de verlaten stad probeert Lucky te overleven, samen met soortgenoten. Daar zijn ook Aangelijnde Honden bij, die mensen als baasjes gewend zijn.
Sujet
Honden
Titre
De verlaten stad
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Katleen Olaerts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The empty city
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2014
243 p.
ISBN
9789022329887 (paperback)

Commentaires

Na ijsberen (‘Seekers’) en katten (‘Warrior Cats’) richt het schrijverscollectief dat schuilgaat achter de naam Erin Hunter zich met ‘Survivor dogs’ op honden. In de proloog maken we kennis met Kef, Piep, Blaf en Jank, een serie pups die opgaan in het door Moederhond vertelde verhaal van de geschiedenis van de hondenwereld. Een historie die gelijkenis vertoont met een natuurgodsdienst door de eeuwigdurende strijd tussen de Aardehond en Bliksem, in herhaald weerkerende Hondenstormen.
In wat volgt, ontmoeten we Lucky (naar later blijkt Kef uit de proloog), die na een Grote Grom (aardbeving) ternauwernood weet te ontsnappen uit het Vanghuis (hondenasiel) waarin hij, met vele andere, door langbenen (mensen) was opgesloten. Waar Lucky gewend was als Eenzame Hond door het leven te gaan, wordt hij door de ontstane chaos gedwongen in een Troep te leven. Die bestaat uit diverse (voormalig) Aangelijnde Honden, die door hun menselijke eigenaren in de steek zijn gelaten. Zijn zus Piep (nu Be…Lire la suite
Het schrijverscollectief Erin Hunter, van o.a. de populaire reeks 'Warrior Cats', komt met een nieuwe dierenserie waarin deze keer honden centraal staan. De schakeling van katten naar honden blijkt gelukkig origineler en frisser dan verwacht. Lucky wordt door een aardbeving bevrijdt uit het asiel. Alle mensen zijn gevlucht en hij zal zelf moeten overleven. Hoewel hij gewend is om in zijn eentje te leven, ontmoet hij onderweg toch een aantal honden waarmee hij een groep vormt. De honden uit deze groep zijn echter mensen als baasjes gewend. Ze vluchten uit de stad en komen in vreemde situaties. Wie zijn bijvoorbeeld die mensen in gele pakken? Tempo, verhaallijn en karakterontwikkeling zijn dik in orde in dit eerste deel van 'Survivor dogs' en het einde maakt nieuwsgierig naar het vervolg. De geloofwaardigheid is soms op het randje, maar het echte minpunt zit in de vertaling. Naast typisch Vlaamse uitdrukkingen en woorden, die niet onoverkomelijk zijn, zijn sommige zinnen zo letterlijk u…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions