Livre
Néerlandais

Middernacht

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Vier jonge katten, één uit elke clan, krijgen de opdracht om met nog twee katten op zoek te gaan naar de geheimzinnige Middernacht, bij de zinkendezonplaats. Het wordt een gevaarlijke reis. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Middernacht
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Midnight
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2012
353 p.
ISBN
9789078345756 (hardback)

Commentaires

Vier katten (één uit elke Clan) krijgen een onbegrijpelijke boodschap van de SterrenClan. Twee katten voegen zich bij de vier uitverkorenen en samen gaan ze op weg naar de zinkendezonplaats, op zoek naar Middernacht. De reis is gevaarlijk: ze komen tweebenen tegen, worden achternagezeten door gevaarlijke honden en aangevallen door ratten. Dit eerste deel van de tweede serie over de bekende kattenclans uit 'Warrior Cats', met als overkoepelende naam 'De nieuwe profetie', is de opmaat voor spannende, nieuwe kattenavonturen. In dit knap en vlot geschreven boek doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, denken aan de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Eerste van (weer) zes kloeke delen van dit schrijverscollectief, van wie in het Engels al volgende series zijn verschenen. Vanaf ca. 11 jaar.

Warrior Cats. De nieuwe profetie. Middernacht

Dit is mijn eerste kennismaking met Warrior Cats. Na de zesdelige serie onder die naam is er nu een nieuwe reeks 'De nieuwe profetie' waarvan dit het eerste boek is. De verhaallijn is gemakkelijk los van de vorige boeken te volgen. Je krijgt een beetje informatie over het verleden van de clans. Niet te veel en niet te weinig. Voor de liefhebbers is er ook een website waar je een heleboel informatie kan vinden. Zoals de verdeling in clans.
In dit boek volgen we Braamklauw, een lid van de Donderclan. Hij is nog een jonge krijger en kijkt enorm op naar Vuurster, de leider van zijn Clan. Tijdens een droom wordt het Braamklauw duidelijk dat de toekomst van alle Clans mee in zijn handen ligt. Hij moet op pad samen met een paar andere verkozen katten van de andere Clans. Ze kunnen dit niet op voorhand aan hun leiders vertellen en vertrekken dus in alle stilte. Hun doel is: ‘zinkendezonplaats’ ( je kan al raden waar dat is …), waar ze ‘Middernacht’ moeten zoeken. Middernacht blijkt een …Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia