Livre
Néerlandais

Terug naar de wildernis

Erin Hunter (auteur), Ann Van Dyck (traducteur)
Dans la série:
Seekers; 1
Public cible:
9-11 ans et plus
Drie jonge beren komen door omstandigheden alleen te staan. IJsbeer Kallik, de jonge grizzlybeer Toklo en de zwarte beer Lusa ontmoeten elkaar bij toeval en moeten zien te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Beren
Titre
Terug naar de wildernis
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Ann Van Dyck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The quest begins
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2013
313 p.
ISBN
9789022329290 (hardback)

Commentaires

Schrijverscollectief Erin Hunter, vooral bekend van ‘Warrior Cats’, opent met Terug naar de wildernis een nieuwe reeks, ‘Seekers’. Hierin staan drie berenwelpen centraal: ijsbeer Kallik, grizzly Toklo en zwarte beer Lusa. Elk van hen komt er op een bepaald moment alleen voor te staan en moet zien te overleven. Afwisselend komen de drie stemmen aan het woord. In het geval van Kallik wordt de dreiging wel heel erg aangedikt: ‘Ze moest zoveel mogelijk leren van Nisa, om later voor zichzelf te kunnen zorgen. Gelukkig had ze nog heel veel tijd tot die dag aanbrak – heel vuurhemel én de volgende sneeuwhemel.’ Kalliks opluchting dat ze nog een hele tijd van de levenslessen van haar moeder zal kunnen genieten, wordt zozeer benadrukt dat het al heel snel duidelijk wordt dat er een verandering op til is.
De drie verhalen worden in elkaar weerspiegeld, soms zelfs iets te veel. Hoewel de beren zich in verschillende omstandigheden bevinden wat betreft hun familiale toestand en habitat,…Lire la suite
Drie jonge beren komen door omstandigheden alleen te staan en moeten overleven in een wereld vol gevaren. Kallik, het ijsbeertje, ziet haar moeder verongelukken en raakt haar broertje kwijt. Toklo is een jonge grizzlybeer. Als zijn broertje dood gaat, is zijn moeder ziek van verdriet en keert ze zich af van Toklo. De kleine zwarte beer Lusa woont in de dierentuin maar verlangt naar de buitenwereld. Op een dag krijgt ze die kans. Eerste deel van een serie (in het Engels verschenen al meerdere delen) waarin het schrijverscollectief genaamd Erin Hunter (ook bekend van de serie 'Warrior Cats') door research een natuurgetrouw beeld schetsen van de beren, hun omgeving en de invloed van de mens. De karakters en survivaltochten van de beertjes worden beeldend en meelevend neergezet. De fantasy- en spirituele aspecten passen goed in de verhaalsfeer. De drie beren komen per hoofdstuk om en om aan bod. Uitnodigend omslag; gedrukt in een duidelijk lettertype. Boeiend verhaal met een intrigerend e…Lire la suite

Seekers. Terug naar de wildernis

Een jonge ijsbeer, Kallik, trekt met haar broer, Taqqiq, en moeder over het ijs. Kallik voelt zich gelukkig en vrij. Zij en haar broer leren in de veilige geborgenheid bij hun moeder te overleven. Maar dan sterft Kalliks moeder en wordt Kallik gescheiden van haar broer. Nu staat ze er helemaal alleen voor.
Toklo, een jonge grizzlybeer, steekt met zijn moeder en zijn jongere broer, Tobi, de bergen over. Ze zijn op weg naar de rivier vol zalm. Toklo is een vrolijke durfal. Zijn jongere broertje echter is zeer zwak en ziek. Hun bezorgde moeder neemt het vaak op voor Tobi. Toklo voelt zich tekort gedaan en gedraagt zich soms als een echte puber. De tocht wordt te zwaar voor Tobi en hij haalt het niet. Wanneer Toklo en zijn moeder de rivier bereiken, blijkt er nauwelijks zalm te zitten. Toklo’s moeder kan het niet meer aan en ze laat Toklo achter.
Lusa, een jonge zwarte beer, leidt een rustig berenleventje in een dierentuin. Toch droomt zij van een vrij leven, vol met gevaar en…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, ainsi que Bravelands. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia