Livre
Néerlandais

Water en vuur

Erin Hunter (auteur)

Water en vuur

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De kater Vuurhart is lid van de DonderClan. Zijn Clan raakt in een strijd verwikkeld als ze de WindClan te hulp komen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Water en vuur
Auteur
Erin Hunter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fire and ice
Édition
3de dr., herw. ed.
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2014
367 p.
ISBN
9789059240650 (paperback)

Commentaires

Het verhaal is geschreven vanuit de kater Vuurhart. Hij is een wilde kat die in een groep leeft met andere katten: de DonderClan. Tussen deze clan en drie andere clans heerst een hevige territoriumstrijd. Gezien de beoogde doelgroep zijn de verhaallijn en de stijl van het verhaal vrij ingewikkeld. Er worden onder andere een aantal niet-bestaande 'katse' woorden gebruikt (tweebeen, poesiepoes). Voordurend dreigt er gevaar. Als het ene probleem is opgelost, dient direct het volgende zich aan. De verhaallijnen sluiten wel goed aan op elkaar. Er zijn veel personages. Voor in het boek staat een namenlijstje waarin alle katten worden voorgesteld, ook zie je een plattegrond van hun leefgebied. Dit geeft, zeker in het begin, houvast. Er staan geen illustraties is het boek, uitgezonderd de clansymbolen aan het begin van ieder hoofdstuk. Je moet fantasie en belangstelling hebben voor katten om het verhaal te waarderen. Tweede deel in de serie 'Warrior cats' en een vervolg op 'De wildernis in'*…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia