Livre
Néerlandais

Zonsondergang

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Na de aanval van de dassen is de Donderclan flink uitgedund. Ook Sintelvel, de medicijnkat, is gedood. Als Vuurster toegeeft dat Grijsstreep niet meer terugkomt, maakt hij Braamklauw tot zijn nieuwe commandant. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Zonsondergang
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sunset
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2014
363 p.
ISBN
9789059240926 (hardback)

Commentaires

Zesde boek van serie II over de kattenclans 'Warrior cats'*. Na de aanval van de dassen is de Donderclan flink uitgedund en Sintelvel, de medicijnkat, is gedood. Loofpoel heeft toch voor de Clan gekozen, en ontvangt, als ‘nieuwe’ medicijnkat, in haar dromen tekens van de Sterrenclan. Is Braamklauw écht te vertrouwen en wat doen Havikwind en Tijgerster – wat zijn hun plannen? Als Vuurster toegeeft dat Grijsstreep niet meer terugkomt en Braamklauw tot zijn nieuwe commandant maakt, lijkt alles goed te komen. Maar: bloed vergiet bloed – en wie wordt daar het slachtoffer van? In dit wederom in vlotte stijl geschreven, kloeke, stevig vormgegeven boek, doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap, verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Boek om van te smullen – en dan met smart te wachten op de vertaling van de volgende serie, die in de …Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia