Livre
Français

La grande épreuve : roman

La grande épreuve : roman

Genre:
Er wordt door islamitische extremististen een aanslag gepland op een katholieke kerk; aan de hand van de verhalen van de vele hoofdrolspelers wordt verteld hoe een dergelijke religieuze daad tot stand komt.
Extra subject
Detective
Titre
La grande épreuve : roman
Auteur
Étienne De Montety
Langue
Français
Éditeur
Paris: Stock, 2020
299 p.
Note
Geïnspireerd door het tragische lot van de Franse priester Jacques Hamel die tijdens een aanval in de kerk door twee moslimjongeren vermoord werd in 2016.
ISBN
9782234088412 (paperback)

Commentaires

Etienne de Montety (1965), studeerde Rechten en Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Nanterre. Hij is journalist en schrijver en sinds 2006 directeur van Figaro Littéraire. Dit is zijn vierde roman en bekroond met de ‘Grand Prix du roman 2020 de l’Académie française’. De proloog begint met het einde: de aanzet tot een aanslag door Islamitische extremisten in een katholieke kerk. Dit element uit het verhaal is gebaseerd op een terroristische aanslag op de priester Hamèl in Frankrijk in 2016. In de 32 daaropvolgende korte hoofdstukken leert men de hoofdrolspelers kennen die worden geconfronteerd met la grande épreuve, wat zoiets betekent als een proef om te worden opgenomen in een broederschap. De priester Georges Tellier, politieagent Frédéric Nguyen, zuster Agnès, David, de aangenomen zoon van Laure en François en Hicham Boulaid, kind uit een immigrantengezin. De schrijver legt in zijn proefschriftroman uit hoe een dergelijke religieuze misdaad tot stand komt, zonder het g…Lire la suite